Reuters зазначає, що Єрусалим протягом останніх років не раз атакував сирійські військові бази, але уникав російські військові об'єкти.

Ізраїль завдав удару по середземноморському сирійському портовому місту Тартус. У результаті була атакована одна з головних військових авіабаз країни, що використовується Росією. Про це в четвер, 14 вересня, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на джерело видання в опозиції.

Удар завдали по військовій базі на півдні міста Хама і військовому аеропорту Шайрат на південному сході від центральної провінції Хомс.

"Ця база є однією з головних військових авіабаз країни, яку Росія, головний союзник Асада, зміцнила та використала для проведення рейдів проти повстанців", - мовиться в матеріалі.

ЗМІ зазначає, що в результаті авіаудару загинуло двоє сирійських солдатів і ще шестеро поранено.

За останні роки Ізраїль завдав сотні ударів по передбачуваних іранських об'єктах у Сирії, але в основному уникав ударів по прибережних провінціях, де зосереджені російські військові об'єкти. Ці удари є частиною ескалації конфлікту, що спрямована на уповільнення зростаючого впливу Ірану в Сирії, зазначає інформагенція.