Військовий кабінет Ізраїлю визначив кінцеву повернення заручників - до свята Рамадан у березні.

Ізраїль готовий розширити свою військову операцію на півдні сектору Гази та здійснити наземний наступ до міста Рафах на кордоні з Єгиптом у разі, якщо заручники, яких утримує ХАМАС, не повернуться додому до свята Рамадан у березні. Про це заявив член військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганц у промові перед лідерами американських євреїв в Єрусалимі, повідомляє Times of Israel.

"Світ має знати, і лідери ХАМАСу повинні знати - якщо до Рамадану наші заручники не будуть вдома, бої триватимуть усюди, включаючи район Рафаху", - наголосив посадовець. 

Священний для мусульман місяць Рамадан починається цього року 10 березня.

За словами колишнього начальника штабу ЦАХАЛу та міністра оборони, ізраїльські сили "зроблять це скоординовано, сприяючи евакуації цивільних осіб у діалозі з нашими американськими та єгипетськими партнерами, щоб мінімізувати жертви серед цивільного населення".

"Тим, хто каже, що ціна (наступу) занадто висока, я кажу це дуже чітко: у ХАМАС є вибір - вони можуть здатися, звільнити заручників, і громадяни Гази зможуть відсвяткувати священне свято Рамадан", - зазначив Ганц.