Туристка запустила дрон у межах забороненої для польотів зони аеропорту міста Лекнес, що в центральній Норвегії. Поруч з аеропортом розташований радар протиповітряної оборони.

Громадянку Китаю депортували з Норвегії, заборонивши їй в’їзд на два роки, через запуск безпілотника в районі розташування радіолокаційної станції сил НАТО. Про це з посиланням на Dagbladet повідомляє Європейська правда.

Норвезькі правоохоронці виявили, що громадянка Китаю запустила дрон у межах забороненої для польотів зони аеропорту міста Лекнес, що в центральній Норвегії. Зазначається, що поруч з аеропортом розташований радар протиповітряної оборони Збройних сил Норвегії.

"У зв'язку з цим вона була затримана поліцією і оштрафована. Безпілотник був конфіскований", - повідомив представник місцевого відділку поліції Кетіл Фінстад-Стейра.

Фінстад-Стейра уточнив, що китаянка перебувала в Норвегії у складі туристичної групи, і невідомо, чи прагнула вона сфотографувати військовий об'єкт.

"Через ситуацію з безпекою в Європі зараз дуже суворе ставлення до безпілотників. Саме тому було ухвалене таке рішення. Вона буде примусово депортована із Шенгенської зони, щойно це стане практично можливим", - додав він.