Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова назвала депортацію Каткова "провокаційною" акцією, мета якої – "залякати російськомовних жителів Латвії".

Голову Латвійсько-російської асоціації співробітництва Бориса Каткова, який є громадянином РФ, видворили з Латвії, повідомляє LSM.

З ініціативи Служби держбезпеки (VDD) міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардс Козловскіс вніс Каткова до списку небажаних у країні осіб "за багаторічну та систематичну діяльність на користь Росії". Згодом Каткова видворили з країни.

За словами Каткова, 10 січня він отримав підписаного міністром внутрішніх справ Латвії листа про те, що він становить загрозу національній безпеці та буде депортований. Вранці 12 січня до 82-річного чоловіка прийшли прикордонники, дали годину на збори та супроводили до кордону. Ввечері того самого дня Катков перетнув російський кордон у КПП "Терехово/Бурачки" у Псковській області.

Первая депортация из Латвии : гражданина РФ Бориса Каткова выслали из страны. Катков был военным пенсионером РФ и главой какого то союза поддержки русских в Латвии. pic.twitter.com/RW3h5acC2r

— Oles Filonenko 🤷🏼‍♂️ (@taxfreelt) January 13, 2024

Згідно з інформацією з відкритих джерел, Борис Катков приїхав до Латвії у 1966 році. Спочатку він працював у військовому комісаріаті в місті Цесісі, потім у Даугавпілсі. Пішов на пенсію у званні полковника у 1991 році.

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова назвала депортацію Каткова "провокаційною" акцією, мета якої – "залякати російськомовних жителів Латвії". Посольство Росії у Латвії охарактеризувало дії Латвії як "абсолютно антигуманні" за "порушення принципу нерозділення сім'ї" (у Каткова в Латвії залишилися дружина, діти та онуки).

Читайте також:
Сьогодні в Україні - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу
Новак Джокович залишив Австралію
Новак Джокович залишив Австралію
Netflix випустить фільм про драму Джоковича в Австралії
Зеленского в Риге встретили митингующие в костюмах кур
В Латвии выбрали нового президента