Аналітики Інститут вивчення війни дійшли висновку, що після закінчення терміну дій ракетних обмежень Резолюції РБ ООН 2231 росія може домовитись з Іраном про постачання ракет, пише УНН.

“Високопоставлені іранські та російські військові посадовці перевірили іранську сучасну звичайну зброю в москві та Тегерані в серпні та вересні 2023 року та можуть укласти угоду про продаж безпілотників і ракет після закінчення терміну дії ракетних обмежень ООН 18 жовтня”, - пишуть аналітики. 

Міністр оборони росії генерал сергій шойгу 19 вересня відвідав Тегеран, щоб обговорити зміцнення двостороннього оборонного та військового співробітництва з Іраном.

Командувач Повітряно-космічними силами КВІР бригадний генерал Амір Алі Хаджі Заде провів шойгу під час екскурсії по іранському арсеналу безпілотників, ракет і протиповітряної оборони в штабі Повітряно-космічних сил КВІР у Тегерані 20 вересня. 

шойгу також обговорив закінчення терміну дії ракетних обмежень Резолюції РБ ООН 2231. з міністром оборони Ірану бригадним генералом Мохаммадом Реза Аштіані 20 вересня.

РБ ООН 2231 — це резолюція Ради Безпеки ООН, яка схвалює ядерну угоду з Іраном 2015 року, яка призупинила дію санкцій ООН, пов’язаних з ядерною зброєю, і встановила дати припинення дії санкцій проти Ірану, пов’язаних із ракетами та іншими озброєннями.