Аналітики припускають, що правлячий режим в РФ намагається таким чином зберегти суспільну апатію росіян до війни.

Офіційні особи та державні ЗМІ в Росії утримались від висвітлення другої річниці початку повномасштабної війни проти України, щоб не привертати увагу населення до невдач окупантської армії. Зокрема, мова про значні втрати РФ, провал у досягненні заявлених стратегічних цілей, реалізації менших задач - захоплення всієї Луганської та Донецької області. Про це повідомляється в звіті ISW.

Останнє російське опитування громадської думки показало, що настрої росіян про війну в Україні в основному залишаються незмінними: більшість росіян здебільшого апатичні до війни, але не підтримують другу хвилю мобілізації.

Аналітики припускають, що правлячий режим РФ вирішили промовчати стосовно других роковин, щоб зберегти суспільну апатію до війни і продовжувати війну без значної суспільної реакції.

В ISW додають, що голова Кремля Володимир Путін усвідомлює, що друга хвиля мобілізації буде  непопулярною, і стурбований, що це спричинить широке невдоволення. Проте це може змінитись після його переобрання в березні 2024 року.