Судно під назвою Advantage Sweet подало сигнал лиха о 13:15 за місцевим часом, коли перебувало в міжнародних водах.

Іран захопив нафтовий танкер під прапором Маршаллових Островів у Оманській затоці. Про це повідомив П’ятий флот ВМС США у четвер, 27 квітня.

Зазначається, що судно під назвою Advantage Sweet подало сигнал лиха о 13:15 за місцевим часом, коли перебувало в міжнародних водах.

"Дії Ірану суперечать міжнародному праву та підривають регіональну безпеку та стабільність. Іранський уряд повинен негайно звільнити нафтовий танкер", – заявили американські військові.

За даними ВМС США, захоплення цього нафтового танкера Іраном стало щонайменше п'ятим подібним випадком за останні два роки.

"Переслідування суден з боку Ірану та втручання в навігаційні права в регіональних водах становлять загрозу безпеці на морі та світовій економіці", – додали у ВМС США.

У свою чергу Іран підтвердив факт захоплення іноземного судна, повідомляє агентство IRNA. У Тегерані стверджують, що минулої ночі танкер врізався у іранський корабель у Перській затоці. В результаті загинули два моряка і ще кілька отримали поранення. Після цього танкер нібито втік з місця аварії. Через це іранський есмінець перехопив судно та направив його у води Ірану.