Громадяни Росії можуть в'їхати до Ірану без візи з туристичною метою лише у складі груп від 5 до 50 осіб терміном трохи більше 15 днів.

Росія не увійшла до списку країн, для яких Іран вирішив скасувати візовий режим. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Ірану Аліреза Бігделі, пише IRNA.

Громадяни Росії можуть в'їхати до Ірану без візи з туристичною метою лише у складі груп від 5 до 50 осіб терміном трохи більше 15 днів. Індивідуальним мандрівникам доведеться оформляти відповідні документи через консульство. Для цього потрібно заповнити анкету на сайті. Віза видається на 30 днів і коштує 35 євро. Якщо людина отримує її не в консульстві, а в аеропорту після прибуття, йому доведеться заплатити 70 євро.

Раніше скасовувати візи для росіян також відмовився Китай.

При цьому в грудні 2023 року влада країни полегшила в'їзд громадянам Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Іспанії та Малайзії. Росіяни можуть потрапити до Китаю без візи також лише у складі тургруп від 5 до 50 осіб терміном не більше 15 днів. Аналогічні правила діяли з 2000 року, але угода була припинена 2020-го через пандемію. За даними Асоціації туроператорів Росії, з січня до жовтня 2023 року Китай без візи відвідали 70 000 мандрівників.

З 4 лютого Іран спростить в'їзд туристам з 28 країн, серед яких Білорусь, Киргизстан та Узбекистан.