Загалом у місті Сірік буде збудовано чотири енергоблоки, потужність кожного складе 5 тис. МВт.

На півдні Ірану у провінції Хормозган розпочалося будівництво нової АЕС потужністю 20 тис. МВт. Про це повідомило агентство IRNA у четвер, 1 лютого.

"У межах візиту президента Ірану Ібрагіма Раїсі до провінції Хормозган розпочалася церемонія будівництва атомної електростанції Іран Хормоз у місті Сірік. Віце-президент і голова Організації з атомної енергії Ірану Мохаммад Есламі також були присутні на цій церемонії", – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Associated Press уточнює, що загалом буде збудовано чотири енергоблоки, потужність кожного складе 5 тис. МВт.

Керівник проєкту Нассер Шаріфлу розповів, що проєкт коштуватиме близько 20 млрд доларів і створить 4000 робочих місць. Очікується, що кожний енергоблок буде використовувати 35 тонн ядерного палива на рік.


Зараз у Ірані працює АЕС поблизу міста Бушер. Вона стала першою в країні і на всьому Близькому Сході. У 2011 році перший енергоблок був уперше підключений до мережі, а у червні 2013 року був введений у промислову експлуатацію. Ведеться будівництво другого та укладено контракт на будівництво третього енергоблоку.