Новий договір зміцнить стратегічне партнерство між Москвою і Тегераном і охопить весь спектр їхніх зв'язків, заявили в МЗС.

Президент Росії володимир путін і його іранський колега Ебрагім Раїсі незабаром підпишуть новий міждержавний договір між двома країнами, який повинен "поглибити їхню співпрацю". Про це у середу, 17 січня, пише Reuters.

Зокрема, Марія Захарова, прес-секретар Міністерства закордонних справ Росії, заявила журналістам у середу, що новий договір між Москвою і Тегераном охопить весь спектр їхніх зв'язків.

"Цей документ не просто своєчасний, а й назрів. Відносини між двома країнами переживають безпрецедентний підйом", - сказала Захарова.

Вона повідомила, що новий договір, як очікується, буде підписаний в ході одного з майбутніх контактів між двома президентами. Дата зустрічі двох лідерів ще не визначена.

Як нагадує Reuters, минулого місяця Путін провів у Кремлі п'ятигодинні переговори з президентом Ірану "на тлі зростаючих політичних, торгових і військових зв'язків між Москвою і Тегераном, до яких США і Ізраїль ставляться з занепокоєнням".

Міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан заявив, що іранська сторона не надавала жодних дронів і ракет Росії для використання проти України. Він зазначив, що "українці не надали Ірану якихось доказів на користь цього". За його словами, звинувачення української сторони є "безпідставними".

За інформацією ЗМІ, Іран розробив нову версію ударного дрона-камікадзе Shahed-107, яким може скористатися Росія.