Лідер республіканців має проблеми з багатомільйонними штрафами і іноземні держави можуть цим користатися, якщо ще не користуються, переконаний колишній радник Трампа.

Колишній радник з національної безпеки Білого дому Джон Болтон заявив, що іноземні держави можуть використовувати фінансове становище експрезидента США Дональда Трампа як важіль для досягнення зовнішньополітичних цілей. Про це він заявив в інтерв'ю MSNBC, передає видання The Hill.

Минулого тижня на Трампа було накладено штраф у 355 мільйонів доларів у справі про шахрайство, а минулого місяця його зобов'язали виплатити 83 мільйони доларів у справі про наклеп.

"Я думаю, що це одна з наочних причин того, чому Трамп дійсно не відповідатиме посаді президента США. Він поглинений цими проблемами, його сім'я поглинена ними. І я думаю, що іноземці намагатимуться скористатися цим так чи інакше. Можливо, вони вже це роблять", - припустив Болтон.

Він також заявив, що перемога Трампа на президентських виборах буде на руку російському диктатору Володимиру Путіну.

"Якщо Трампа оберуть, у Кремлі будуть святкування. У цьому немає жодних сумнівів, тому що Путін думає, що він - легка мішень", - сказав Болтон.

Він особливо розкритикував Трампа за відмову покласти на Путіна відповідальність за смерть російського опозиціонера Олєксія Навального. Трамп також не критикував Путіна за спробу вбивства Навального у 2020 році через отруєння, в той час як багато іноземних лідерів звинувачували Путіна.