Представник хуситів заявив про їхню готовність піти на пряме зіткнення зі США та Британією, назвавши цей сценарій "найкращим рішенням".

Єменські бунтівники хусити пообіцяли вільний прохід для російських і китайських кораблів у Червоному морі. Про це сказав член політбюро хуситського руху Ансар Аллах Мухаммад аль-Бухейті в інтерв'ю Ізвєстіям, оприлюдненому у п’ятницю, 19 січня.

За його словами, цілями хуситів є кораблі, пов'язані з Ізраїлем, а також зі США і Великою Британією.

"Що стосується решти всіх країн, серед яких Росія і Китай, – їхньому судноплавству в регіоні нічого не загрожує. Більше того, ми готові гарантувати безпеку проходу їхніх кораблів у Червоному морі, тому що вільне судноплавство відіграє значну роль для нашої країни", – заявив представник хуситів.

Аль-Бухейті також заявив про готовність хуситів піти на пряме зіткнення зі США та Британією, назвавши цей сценарій "найкращим рішенням". Він стверджує, що атаки з боку країн Заходу лише сприяють згуртуванню у Ємені.

"Нам вдалося розвинути нашу військову міць: ракетний та повітряний потенціал. Роботи в цій галузі йдуть поступальними та впевненими кроками. На наших ворогів чекає ще багато сюрпризів, які застануть США та Британію зненацька. Ви дізнаєтесь про них після проведення низки успішних операцій", – заявив Аль-Бухейті.