Йдеться про атаку 7 жовня. Ядерна зброя, скоріше за все, не постраждала, хоча після ракетного удару почалося займання на прилеглій території.

Палестинське терористичне угруповання ХАМАС під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, ймовірно, атакувало ракетою військову базу Сдот-Міха у 42 км від Єрусалиму, де нібито зберігається ізраїльська ядерна зброя. Про це повідомляє The New York Times.

За словами директора проєкту ядерної інформації Федерації американських вчених Ганса Крістенсена, в тому районі може зберігатися від 25 до 50 пускових установок ізраїльскої ядерної зброї Єрихон. Однак ядерна зброя, скоріше за все, не постраждала, хоча після ракетного удару почалося займання на прилеглій території.

"Ці боєголовки, швидше за все, зберігаються в окремому місці трохи далі від бази, тому вони не перебували під загрозою під час атаки", - заявив експерт.

Як пише видання, це перший відомий випадок удару противників Ізраїля по місцю, де може бути розташована ядерна зброя Тель-Авіва. Чи був удар випадковістю, або ж ХАМАС точно знав, куди цілити - наразі невідомо.