На електронні пошти службовців Польщі приходили листи на тему "судових претензій" та "заборгованості" та додатками у вигляді вкладених RAR-архівів.

Хакери, від імені державних органів України, розсилали небезпечні електронні листи держпосадовцям у Польщі. Про це у п’ятницю, 8 грудня, повідомила Держслужба спецзв'язку та захисту інформації.

Зазначається, що урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявила, що група UAC-0050 розсилала небезпечні електронні листи начебто від імені державних органів України.

На електронні пошти службовців приходили листи з тематикою, яка стосувалася "судових претензій" та "заборгованості" та додатками у вигляді вкладених RAR-архівів, захищених паролем.

Об’єктом атаки, окрім користувачів з України, стали органи державної влади Польщі.

"У разі відкриття такого архіву та запуску виконуваних файлів комп’ютер може бути уражений шкідливими програмами RemcosRAT або MeduzaStealer",- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для розсилання електронних листів використано легітимні скомпрометовані облікові записи, зокрема у домені gov.ua.

Фахівці рекомендують фільтрувати на рівні поштових шлюзів електронні листи з додатками, що захищені паролями (як архіви, так і документи).