Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну разом із міжнародними союзниками та партнерами, щоб забезпечити те, що їй потрібно для її оборони зараз і в майбутньому.

Повномасштабна війна Росії проти України несе загрозу не лише європейській безпеці, а й країнам поза межами Європи. Про це у суботу, 24 лютого, заявив міністр оборони США Ллойд Остін у своєму зверненні до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україні, йдеться на сайті Пентагону.

"Світ стане небезпечним, якщо Путін і його прихильники вирішать, що вони можуть стерти демократію з карти світу та змусити вільних людей жити в страху", - заявив глава Пентагону. 

Він закликав Конгрес США підтримати законопроєкт щодо надання допомоги Києву та відзвітував про підтримку України з боку Штатів. Зокрема, він вказав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну:

  • країни міжнародної коаліції виділили понад 87 млрд доларів допомоги
  • Сполучені Штати надали Україні через президентські повноваження та Ініціативу сприяння безпеці України понад 44,2 млрд доларів
  • разом з партнерами вони навчили понад 123 тисячі українців у понад 80 місцях по всьому світу
  • Сполучені Штати провели навчання близько 19 тисяч українських військовослужбовців на загальновійськових озброєннях, спеціальних бойових платформах, а також навичкам лідерства

“Ми підтримуємо боротьбу України за свободу і тому що це правильно, і тому що це має значення для подальшої безпеки Америки”, - підкреслив Ллойд Остін.