Бюджетний комітет парламенту Німеччини схвалив закупівлю додаткових боєприпасів для самохідної гаубиці Panzerhaubitze 2000, бойового танка Leopard 2 і бойової машини піхоти Puma. Вони будуть направлені на забезпечення власних потреб Бундесверу та подальшу підтримку України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони Німеччини.

“Напад росії на Україну докорінно змінив рамки безпекової політики. Це робить необхідною закупівлю додаткових боєприпасів - як для Бундесверу, так і для Збройних сил України. Країна бореться за свою незалежність і використовує самохідні гаубиці 2000 і основний бойовий танк "Леопард-2" з Німеччини. Потреба в 155-міліметрових артилерійських снарядах для гаубиці і 120-міліметрових снарядах для основного бойового танка також задовольняється за рахунок німецької допомоги” - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що з початку загарбницької війни Україна для боротьби з російськими окупаційними військами вже отримала значні обсяги боєприпасів зі складів Бундесверу.

Зазначається, що кожен закупівельний проєкт Бундесверу обсягом понад 25 млн євро має бути схвалений бюджетним комітетом німецького парламенту перед укладанням контракту.

Як раніше повідомляв УНН, Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України. У ньому є інженерна техніка та засоби боротьби з безпілотниками. Про це йдеться на сайті німецького уряду.