Ніхто не знає, чим закінчиться війна в Україні, але «немає жодних ознак» того, що володимир путін «змінив свої амбіції» у міру того, як цього тижня вторгнення наближається до річного позначки, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН з посиланням на CNN.

«Ми бачимо протилежне. Він не планує миру. Він планує нову війну», - сказав він CNN на Мюнхенській безпековій конференції.

«Вони вже розпочинають наступальні операції, - сказав глава НАТО, вказуючи на бойові дії на сході України, зокрема, в місті Бахмут. - Чи є це великим весняним наступом, чи це просто своєрідна прелюдія до нього, сказати складно. Але вони вливають дедалі більше військ і все більше і більше зброї», - додав він.

Столтенберг сказав, що росія намагається компенсувати погане оснащення та матеріально-технічне забезпечення додатковими військами, що він назвав «вкиданням хвиль людей на оборонні рубежі» - подібні бойові дії не спостерігалися з часів Першої світової війни.

Столтенберг сказав, що поки неясно, чим закінчиться війна, але в чому він упевнений, то це у західній військовій підтримці для України.

«Якщо ви хочете, щоб Україна перемогла як суверенну державу, і якщо ви хочете завтра знайти мирне рішення шляхом переговорів, вам необхідно сьогодні надати військову підтримку», - сказав він, додавши, що ефективність переговорів для України залежить від «сили на полі бою».