Альянс має терміново мобілізувати підтримку України перед обличчям наступу РФ, наголосив Столтенберг.

 

Союзники по НАТО можуть надати Україні більше допомоги для деокупації територій. В іншому випадку ситуація в країні може стати ще більш небезпечною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції в четвер, 4 квітня.

 

"Ми спостерігаємо натиск російських військ на фронті. Росія мобілізує більше військ. Це з одного боку. А з іншого ми бачимо готовність Росії пожертвувати людьми і військовим спорядженням. Ось чому ми говоримо про терміновість мобілізації підтримки України", - сказав він.
 

За словами Столтенберга, є два сценарії розвитку подій. Перший - союзники по НАТО можуть надати свою допомогу Україні та ЗСУ зможуть повернути собі більше території.

 

"З іншого боку - цього може не статися і Україна втратить ще більше території, і ситуація в Україні може стати ще більш небезпечною", - додав генсек НАТО.

 

Столтенберг додав, що для досягнення довгострокового миру в Україні потрібно забезпечити потужні збройні сили країни. У НАТО впевнені, що Україна може досягти нових успіхів, тому потрібно діяти енергійно, щоб надати ще більшу їй підтримку.