Таке рішення може бути ухвалене на саміті G7 у травні, де питання розширення підтримки України та посилення санкційного тиску на Росію буде однією з ключових тем.

Лідери країн Великої сімки розглядають можливість заборони майже всього їхнього експорту до Росії в рамках посилення антиросійських санкцій. Про це повідомляє Kyodo з посиланням на урядовця в уряді Японії, яка цього року головує в G7.

 

Зазначається, що відповідне рішення може бути ухвалене на саміті лідерів країн G7 у травні у Хіросімі, де обговорення заходів розширення підтримки України та посилення санкційного тиску на Росію буде однією з ключових тем.

 

Країни Великої сімки вже припинили експорт до РФ широкого асортименту товарів, включно з продукцією, яка може бути використана у військових цілях, та предмети розкоші.

 

Як повідомив співрозмовник, наразі готуються пропозиції нових обмежень, які, зокрема, можуть розширити торгове ембарго на вживані автомобілі, шини, косметичні товари та одяг.

 

У саміті, який відбудеться 19-21 травня, візьмуть участь лідери Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та США, а також Європейського Союзу.