Витрати включають грошові виплати, надання житла, медичну допомогу, освітні послуги, а також забезпечення продуктами та засобами першої необхідності.

Країни Європи витратили понад 43 млрд євро на прихисток громадян України, які рятуються від війни з Росією. Про це у вівторок, 4 липня, повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, посилаючись на дані дослідження Кільського інституту світової економіки.

"Такі витрати включають грошові виплати, надання житла, медичну допомогу, освітні послуги, а також забезпечення продуктами харчування та засобами першої необхідності", – йдеться у повідомленні.

Згідно з дослідженням, серед європейських країн, які приймають українських біженців, найбільше витратила Польща – понад 12 млрд євро. На другому місці Німеччина, де витрати на українців сягнули майже 11 млрд євро.

Значні кошти на прихисток для українців витратили Чехія (2,94 млрд євро), Іспанія (2,24 млрд євро), Франція (2,04 млрд євро), Румунія (1,26 млрд євро), Швейцарія (1,16 млрд євро) та Італія (1,15 млрд євро).

У дослідженні зазначається, що великий внесок у допомогу українцям зробили звичайні громадяни європейських країн.