Швейцарський співак Nemo, який переміг на 68-му пісенному конкурсі Євробачення з піснею The Code, став першими небінарним переможцем конкурсу.

Президент Туреччини звинуватив щорічний міжнародний пісенний конкурс Євробачення у нібито заохоченні до "нейтралізації статі", а також у тому, що той несе загрозу для традиційної сім’ї. Про це у понеділок, 20 травня, пише The Guaradian.

Зокрема, Реджеп Таїп Ердоган назвав учасників конкурсу "троянськими конями соціальної корупції" і сказав, що його уряд мав рацію, не допускаючи Туреччину до загальноєвропейського поп-конкурсу з 2012 року.

"На таких заходах неможливо зустріти нормальну людину", - сказав Ердоган, чия правляча партія сягає корінням в ісламський рух Туреччини.

Говорячи про традиційні цінності він також зауважив на зниження народжуваності в Туреччині та сказав, що це є "екзистенційною загрозою" і "катастрофою" для країни.

Минулого тижня Державний статистичний інститут Туреччини заявив, що народжуваність у країні в 2023 році впала до 1,51 дитини на жінку. Турецький лідер давно закликає сім'ї мати не менше трьох дітей.