Фернанду Колора ді Мелу визнали винним у корупції та відмиванні грошей. Він має право оскаржити вирок.

Верховний суд Бразилії засудив колишнього президента Фернанду Колора ді Мелу до восьми років і десяти місяців ув’язнення за звинуваченнями в корупції та відмиванні грошей. Про це 1 червня повідомило агентство Reuters.

Бразильська прокуратура звинуватила 73-річного Колора ді Мелу в отриманні хабарів на загальну суму шість мільйонів доларів від дочірньої фірми державної нафтової компанії Petrobras у 2010-2014 роках, коли він був сенатором від штату Алагоас.

Суд визнав экс-президента винним ще у середині травня, однак судді мали прийняти рішення щодо покарання. Зазначається, що він може його оскаржити.

Після винесення вироку адвокати політика заявили, що він "не чинив жодних злочинів", і висловили впевненість у тому, що звинувачення буде знято

Нагадаємо, Колор ді Мелу став першим демократично обраним президентом Бразилії в 1989 році після двох десятиліть військової диктатури, але пішов у відставку через три роки на тлі звинувачень у корупції та оголошення імпічменту.

Через заборону протягом певного терміну займатися політикою він лише у 2006 році зміг стати сенатором від штату Алагоас. У 2015 році Генеральна прокуратура Бразилії висунула йому обвинувачення в корупції та відмиванні грошей, проте він залишався сенатором до лютого 2023 року.