Циклон Freddy вдруге за місяць обрушився на суходіл і вдарив по центральній частині Республіки Мозамбік, ставши найтривалішим та найсильнішим тропічним штормом у Південній півкулі, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Як зазначив керівник відділу адвокації, комунікацій і партнерства ЮНІСЕФ у Мозамбіку Гая Тейлора, у країні "багато руйнувань, повалені дерева та знесені дахи". Він наголосив, що це потенційна катастрофа великого масштабу, і знадобиться додаткова підтримка.

Зв’язок та електропостачання у зоні шторму були перервані, тому масштаби збитків і кількість постраждалих наразі невідомі. За інформацією Управління ООН із координації гуманітарних справ, у Мозамбіку може постраждати понад пів мільйона людей.

Також повідомляється про сотні переміщених через шторм осіб. У районі міста Марромеу зруйновано понад 650 будинків, а у провінції Софала від повені постраждали понад 3000 осіб.

Як повідомила Національна енергетична компанія “Electricidade de Moçambique”, до середини дня електропостачання відновлено у більшості районів.