Ціни на "чорне золото" зростають після виходу даних Міненерго США про суттєве зниження запасів у країні.

Світові ціни на еталонні сорти нафти помітно зросли та подолали рівень 82 долари за барель. Про це свідчать дані торгів у середу, 21 грудня.

Так, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з постачанням у лютому на лондонській біржі ICE Futures піднялася на $2,21 (+2,76%) – до $82,20 за барель.

У свою чергу ф'ючерси на нафту WTI також із постачанням у лютому на Нью-Йоркській товарній біржі зросли на $2,05 (+2,69%) – до $78,28 за барель.

Ціни на "чорне золото" зростають після виходу даних Міненерго США про суттєве зниження запасів у країні минулого тижня. Він зменшився на 5,9 млн барелів – до 418,23 млн барелів. Аналітики ринку тим часом очікували меншого скорочення запасів – на 2,5 млн барелів.

Товарні запаси бензину зросли на 2,53 млн. барелів і склали 226,11 млн. барелів, дистилятів – зменшилися на 242 тисячі барелів, до 119,93 млн. барелів.

Також нафтовий ринок цього тижня демонструє зростання на впевненості інвесторів щодо майбутнього зростання попиту в Китаї на тлі поступової відмови від політики нульової толерантності до COVID-19. На тлі зростання захворюваності китайська влада поки що не вводить карантин у містах, а це означає зростання попиту на сировину.