На зниження ціни газу вплинуло те, що сховища заповнені майже на 90%. Ф'ючерси на хабі TTF у Нідерландах подешевшали на 1,7% до 29,97 євро за мегават-годину.

Газ у Європі продовжує дешевшати. Про це повідомляє Intercontinental Exchange (ICE).

Зазначається, що ф'ючерси на хабі TTF у Нідерландах подешевшали на 1,7% до 29,97 євро за мегават-годину (близько 350 доларів за тисячу кубометрів).

За даними агентства Bloomberg, млявий попит після минулорічної енергетичної кризи та високі рівні зберігання газу допомагають стримувати ціни.

Як повідомляється, запаси палива в ЄС заповнені більш ніж на 87%, що трохи менше за обов'язковий цільовий показник блоку в 90% до листопада. Деякі держави вже перевищили цей рівень, у тому числі Іспанія та Нідерланди, тоді як Німеччина та Італія наближаються до нього.

На зниження ціни газу вплинуло те, що сховища заповнені майже на 90%.

Зазначається, що Франція перебуває в числі аутсайдерів, де рівень зберігання становить 78% після того, як на початку цього року постачання енергії в країну було перервано на кілька тижнів через загальнонаціональні страйки. Порівняно з довгостроковими середніми історичними показниками, в країні немає затримок - вона просто відстає від інших членів ЄС, у яких запаси більш повні, ніж зазвичай.

Однак проблеми з постачаннями залишаються, особливо після того, як імпорт зрідженого природного газу до Європи нещодавно впав до найнижчого рівня з 2021 року. Експорт надохолодженого палива з США нині вигідніший для Азії, ніж для Європи у вересні, жовтні та листопаді. Цього місяця також можуть скоротитися глобальні поставки ЗПГ.