Причиною вибухів на білоруському аеродромі "Мачулищі" могла бути спроба знищення російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50.

 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Беларускі Гаюн" у Telegram.

 

У моніторинговій групі зазначають, що через вибухи російський А-50 "міг отримати деякі пошкодження".

"Йдеться про пошкодження борту шляхом скидання з висоти невстановленого предмета", - повідомляють у "Гаюні".

Також, за даними групи, сьогодні, 26 лютого, о 17:33 на аеродром "Мачулищі" з Росії прилетів військово-транспортний літак Іл-76 з реєстраційним номером RF-86843.

Оновлено.

За даними білоруської опозиційної організації BYPOL, сьогодні на аеродромі "Мачулищі" підірвали російський А-50. В результаті двох вибухів було пошкоджено передню та задню частини літака, зокрема, постраждали авіоніка та радіолокаційна антена.

"Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить", - додали в організації.

Ціллю атаки на аеродром у Білорусі став розвідувальний літак РФ

 

Що відомо про А-50

А-50 - радянський і російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління. Літак створено на базі військово-транспортного літака Іл-76. Особливість А-50 полягає в тому, що він обладнаний радаром, який дозволяє росіянам виявляти українські системи ППО.

Окупанти регулярно проводять польоти А-50 в повітряному просторі Білорусі у супроводі МіГ-31К, які можуть нести ракети "Кинджал". Така комбінація дозволяє виявляти українські системи ППО, оскільки їх радари в цей час слідкують за польотом російських ракетоносіїв.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що сьогодні, 26 лютого, на військовому аеродромі "Мачулищі", що знаходиться поблизу Мінська, сталося кілька вибухів.

За непідтвердженою інформацією, внаслідок інциденту було пошкоджено російський військово-транспортний літак.