Президент США Джо Байден у неділю після розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху провів телефонні розмови з лідерами Канади, Франції, Великої Британії, Німеччини та Італії. Також Байден поговорив із Папою Римським. Про це пише Reuters, передає УНН.

Білий дім повідомив про дзвінки Байдена із західними лідерами, Нетаньяху та Папою Римським на тлі зростаючих побоювань, що війна Ізраїлю та ХАМАС може перерости у ширший конфлікт на Близькому Сході , оскільки Ізраїль атакує Газу та посилюється зіткнення на кордоні з Ліваном.

Як пише видання, не одразу було зрозуміло, чому у розмові Байдена із західними лідерами не йшлося про Японію. Разом ці країни утворюють Групу семи розвинених економік. Міністри фінансів G7 зустрілися в Марокко на початку цього місяця та виступили із заявою.

Байден і Папа Римський обговорили «необхідність запобігти ескалації в регіоні та працювати над міцним миром на Близькому Сході», повідомили в Білому домі.

У Ватикані раніше повідомили, що розмова, яка тривала близько 20 хвилин, була «зосереджена на конфліктних ситуаціях у світі та необхідності визначення шляхів до миру».