Президент США Джо Байден оголосив сьогодні, що Сполучені Штати надають 100 мільйонів доларів гуманітарної допомоги палестинському народу в Газі та на Західному березі, передає УНН із посиланням на Білий дім.

Як зазначено у заяві, це фінансування допоможе підтримати понад мільйон переміщених осіб і постраждалих від конфлікту людей чистою водою, їжею, гігієною, медичним обслуговуванням та іншими основними потребами. Сполучені Штати надають гуманітарну допомогу через надійних партнерів, включаючи агентства ООН і міжнародні неурядові організації.

"Цивільні особи не винні і не повинні страждати від жахливого тероризму ХАМАС. Життя цивільного населення має бути захищене, а допомога має бути негайно надана тим, хто її потребує. Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з партнерами в регіоні, щоб наголошувати на важливості дотримання законів війни, підтримки тих, хто намагається дістатися безпечного місця або надати допомогу, а також полегшення доступу до їжі, води, медичної допомоги та притулку", - йдеться у заяві.