Жінка купила вазу в комісійному магазині, не знаючи, що її спроектував Карло Скарпа, відомий італійський архітектор.

В американському штаті Вірджинія жінка на ім'я Джессіка Вінсент купила скляну вазу за $3,99 в магазині секонд-хенду, а потім перепродала її більш ніж за $100 000. Про це повідомляє The New York Times.

43-річна Джессіка Вінсент купила червоно-зелену вазу в червні цього року в комісійному магазині Goodwill.

Вона помітила на дні маленьку літеру "М", яка, на її думку, означала Мурано, острів біля Венеції, історичну батьківщину італійського скляного посуду. Так у неї виникло відчуття, що вона може дещо коштувати.

Повернувшись додому з комісійного магазину, вона приєдналася до групи на Facebook, присвяченій ідентифікації скла, щоб дізнатися більше про вазу. Деякі учасники сказали їй, що ваза схожа на роботу Карло Скарпа, відомого італійського архітектора. Тож вона надіслала фото вази до аукціонного дому Wright, який майже одразу їй передзвонив.

Експерти, які оцінювали роботу, визначили, що вона є частиною серії Pennellate, яку Скарпа розробив у 1940-х роках. Тому їм було незрозуміло, як ваза опинилася в комісійному магазині.

В результаті ваза була продана на аукціоні за $107 100 невідомому приватному колекціонеру з Європи. Вінсент отримала близько $83 500, а аукціонний дім Wright Auction House - близько $23 600.

 Rago/Wright