Чи не єдиний дипломатичний процес, який наразі зберігається між Україною та Росією, - це обмін тілами загиблих військових.

Обмін тілами загиблих між Україною та Росією відбувається за участі  судмедекспертів Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Про це у неділю, 31 березня, пише видання The Telegraph з посиланняи на журналістів, яким вдалося супроводжувати українську делегацію в одній із таких поїздок.

Вказується, що обмін відбувався на кордоні з РФ на Сумщині. Цей процес завжди напружений і ризикований.

Журналісти розповіли, що під час обміну, на якому вони були присутні, українська колона складалася з поліцейського автомобіля, машини з судмедекспертами та фургона-рефрижератора з тілами десятків російських солдатів. 

"Колона наблизилася до російської території, але кордон не перетинала", - зазначили вони. 

Огляд тіл на кордоні проводять судмедексперти Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). 

Журналісти зазначили, що на час обміну, який тривав менше ніж годину, було оголошено режим припинення вогню, але процес все одно залишався напруженим. 

"Прикордонна дорога має бути розмінована, щоб пропустити фургони, і знову замінована, коли вони повертаються. За обміном зазвичай спостерігають снайпери, що ховаються в деревах на краю полів", - повідомили журналісти. 

Журналісти зазначили, що коли колона з українськими тілами поверталася назад, поміж місцевих жителів вже поширилася відповідна чутка, тому вони стояли на колінах, щоб віддати шану Героям. Багато з них плакали. 

У матеріалі зазначили, що репатріація загиблих українських солдатів з територій, які зараз окуповані Росією, є частиною величезних зусиль українських державних органів.