Жителям Житомирської та Харківської областей повернули енергопостачання після масованої атаки армії рф 9 березня, у Харкові зранку застосовуються аварійні відключення. Про це повідомили у НЕК "Укренерго", пише УНН.

"Триває відновлення енергосистеми після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами. У Житомирській та Харківській областях енергетики упродовж суботи повернули енергопостачання побутових споживачів. У Харкові зранку застосовуються аварійні відключення через перевантаження обладнання, що залишилося в роботі", - повідомили в Укренерго.

Продовжується робота над усуненням наслідків ракетних обстрілів 9 березня. 

Загалом ситуація на ранок 12 березня наступна:

  • Споживання у порівнянні із минулими вихідними знизилося.
  • Обмеження: через мережеві обмеження при зростанні споживання упродовж дня можливі аварійні відключення на Харківщині. В інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовувалось, ліміти не доводились. Наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів. Діючі обмеження в регіонах – мережеві й викликані виключно пошкодженням енергетичної інфраструктури через масовані ворожі ракетні обстріли 9 березня.
  • Ремонти: тривають ремонтні роботи на всіх об’єктах «Укренерго», пошкоджених ворожими обстрілами.