Київський апеляційний суд дозволив блогерці і співачці Інні Вороновій (Чернецькій), підозрюваній у викладанні в мережу відео з роботою ППО під час ракетної атаки на столицю, спускатися в укриття та їздити у лікарню. Також їй продовжили цілодобовий домашній арешт до 31 липня. Про це УНН повідомляє з посиланням на суд.

«Ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 02 червня 2023 року скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого Служби безпеки України у м. Києві та Київській області про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваної Ч. задоволено частково», - йдеться в повідомленні.

Суд вніс послаблення в умови запобіжного заходу.

Таким чином, Воронова може залишати залишати місце свого проживання у разі надання невідкладної медичної допомоги їй та її неповнолітнім дітям та необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій воєнного, техногенного чи природного характеру у разі оголошення повітряної тривоги.

Домашній цілодобовий арешт їй продовжено до 31 липня 2023 року.

В червні Солом’янський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора щодо обрання для блогерки і співачки Інни Воронової (Чернецької), яка "засвітила" роботу ППО, запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо

Воронова - дружина Юрія Чернецького, який відбуває покарання за розповсюдження наркотиків, та одна з чотирьох блогерок, яким СБУ вже повідомила про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ).

Блогерок підозрюють у тому, що викладали в мережу відео з роботою ППО під час ракетної атаки на столицю 16 травня. Їм загрожує до 8 років в'язниці.

31 травня Служба безпеки України проводила обшуки у Воронової.