Плани військових про нібито запланований новий контрнаступ на 2024 рік не можна коментувати, зазначив головком ЗСУ.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що не може коментувати військові плани, інакше "це буде шоу". Про це повідомляє РБК-Україна у понеділок, 18 грудня.

"Це війна, я не можу казати, що я планую, що ми маємо робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якому – людські життя. Про це не можна казати в жодному разі", – сказав він.

Крім того, видання попросило Залужного прокоментувати публікацію Bild з посиланням на джерела в німецькій розвідці про те, що Росія нібито має середньостроковий план захоплення українських територій.

"Я не хотів би характеризувати цей процес, це не моя парафія. Там є люди, які за це відповідають, які мають цю інформацію", – додав головком.

Раніше ЗМІ повідомили, що Україна планує новий контрнаступ у 2024 році. І він, очевидно, буде таким, яким його планував Валерій Залужний на це літо. При цьому стверджувалося, що Україна досі має доступ до понад 95% усіх систем озброєння, поставлених Заходом. Вони не були використані в контрнаступі у 2023 році.