Вчителька одного з ліцеїв у Краматорську працювала на головне управління Генштабу ЗС Росії.

Контррозвідка Служби безпеки затримала російську агентку, яка передавала ворогу розвіддані про дислокацію Сил оборони на Донеччині. Про це 25 серпня повідомила пресслужба відомства.

Зловмисницею виявилась вчителька одного з ліцеїв у Краматорську, яка працювала на головне управління Генштабу ЗС Росії (відомого як ГРУ).

"За вказівкою російської воєнної розвідки вона збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі під Бахмутом. Ворога особливо цікавили дані про маршрути руху важкої бронетехніки та артилерійського озброєння українських захисників", - зазначили в СБУ.

Отримані відомості зрадниця дистанційно передавала через "зв’язкового", який перебуває у лавах підконтрольного агресору "МНС ЛНР". Для конспірації вона підписала його контакт у месенджері жіночим ім’ям.

Під час обшуків у жінки вилучили мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ. Їй повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Зловмисниця знаходиться під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.