Затриманому повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Служба безпеки запобігла спробам спецслужб РФ отримати стратегічно важливу інформацію про оборону Харкова. Про це 19 червня повідомляє СБУ.

Зазначається, що росіяни готували нові ракетно-дронові удари та прорив диверсійно-розвідувальних груп до північних околиць міста. Для отримання розвідданих ворог залучив свого інформатора - ідейного прихильника рашизму, який проживає у передмісті обласного центру.

Встановлено, що окупанти залучили чоловіка до співпраці через популярний чат знайомств у месенджері Телеграм. Там зв’язкова російської спецслужби, видаючи себе за пересічну громадянку РФ, запропонувала мешканцю Харківщини близькі стосунки. Після цього жінка поступово залучила його до розвідувально-підривної діяльності. За її вказівками фігурант обходив північні території Харківського району, де приховано фіксував місця найбільшого зосередження особового складу Сил оборони.

Інформатора затримали, коли він фотографував спецтранспорт українських воїнів.

На місці події у нього вилучено телефон, який фігурант використовував для комунікації зі своєю російською "подругою" та фотофіксації військових об’єктів.

Затриманому повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

 У телефоні фігуранта знайшли докази. Фото: СБУ