Зловмиснику обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Харкові затримали агента воєнної розвідки РФ, який коригував ракетно-бомбові удари Росії по прифронтовому місту та прилеглих територіях. Про це 19 вересня повідомляє СБУ.

Зазначається, що пріоритетними цілями ворога були пункти тимчасового базування українських військ, які залучені до бойових дій на Харківському напрямку. Щоб навести керовані авіабомби та ракетне озброєння на локації Сил оборони, російська спецслужба дистанційно завербувала 42-річного безробітного з обласного центру.

У поле зору окупантів чоловік потрапив через свої прокремлівські дописи у Телеграм-каналах. Там на нього вийшов кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ) і запропонував співпрацю.

Агент регулярно обходив райони міста і приховано фіксував розташування Сил оборони. Потім він позначав відповідні координати на гугл-картах та месенджером відправляв звіт своєму російському куратору.

СБУ викрила агента ще на початковому етапі його розвідактивності, що дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ. Після документування кожного кроку злочинних дій фігуранта його було затримано у власному помешканні.

Під час обшуків у нього вилучено мобільний телефон, який він використовував для фотографування військових об’єктів та комунікації з російським ГРУ.

Фігуранту повідомили про підозру у держзраді, вчинененій в умовах воєнного стану. Зловмиснику обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.