Місцева влада запевняє, що причиною аварії став "дефект" на трубопроводі, який було прокладено 1963 року.

Влада Новосибірська ввела в місті режим надзвичайної ситуації через серію великих комунальних аварій, за температури нижче -20 градусів у місті почали відкривати пункти обігріву. Про це заявив губернатор Новосибірської області РФ Андрій Травніков на своєму Telegram-каналі в п'ятницю, 19 січня.

"На жаль, у зоні аварії в системі теплопостачання Ленінського району події розвиваються за поганим сценарієм. Під час заповнення системи виявлено новий дефект трубопроводу на вулиці Петропавлівській. За останню добу це вже третій порив у цьому міському кварталі. Через це стримуються подача теплоносія і відновлення нормального теплопостачання в будинках, розташованих у Ленінському районі.

У зв'язку з цим провів позачергове засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Ухвалено рішення про введення режиму надзвичайної ситуації в місті Новосибірську. Управління оперативним штабом з усунення аварії передано на рівень регіону", - розповів російський чиновник.

За його словами, в ніч на 19 січня в Новосибірську сталася четверта за тиждень аварія на тепломережі в Ленінському районі. Унаслідок прориву внутрішньоквартальної труби на вулиці Титова без тепла залишилися понад 100 будинків.

За останні 8 днів у місті сталися дві великі аварії на магістральних тепломережах, що зачепили практично весь лівий берег – із тисячами багатоквартирних будинків і з населенням щонайменше пів мільйона осіб. Повідомляє BBC News.

Після першої аварії, що сталася 11 січня, за даними мерії, "у зоні аварійного вимкнення опинилися практично 2400 будинків". 

Друга аварія, що сталася в Ленінському районі міста 17 січня, призвела до відключення тих самих будинків, що і першого разу. СГК тоді заявила, що причиною аварії став "дефект" на трубопроводі, який було прокладено 1963 року.

За останні 10 днів в кількох кварталах на лівому березі тепло подавалося лише кілька годин. Жителі міста публікують у соцмережах фотографії, де термометри показують температуру близько +5 +10 градусів у приміщенні.