Активніше всього росіяни намагалися штурмувати українські позиції в районі Бахмуту і Авдіївки.

За минулу добу українські війська відбили десятки атак і штурмів російських агресорів на сході і півдні держави. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в неділю, 10 грудня.

Вказано, що у суботу на фронті відбулося 60 бойових зіткнень. Ворог завдав одного ракетного та вісім авіаційних ударів, здійснив 34 обстріли з РСЗВ.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак ворога в районах Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог невдало атакував в районі Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 14 атак ворога в районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Сили оборони продовжували штурмові дії південніше Бахмуту.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжували стримувати ворога біля Авдіївки. Було успішно відбито 19 атак противника в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Первомайського.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримували ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки, де було відбито вісім атак.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили дві атаки ворога в районі населеного пункту Старомайорське.

На Запорізькому напрямку підрозділи сил оборони відбили триатаки ворога в районах Новопокровки та західніше Роботиного.

Водночас, на Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжували активними діями завдавати росіянам втрат в живій силі та техніці, виснажували ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримували зайняті позиції на лівобережжі Дніпра. Там велась контрбатарейна боротьба і завдавались удари по тилах противника.

Вчора підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та двох складах паливно-мастильних матеріалів противника.