У Запоріжжі в будинку, в який влучила ворожа ракета, завершені пошуково-рятувальні роботи. Розпочала працювати міська комісія, яка обстежує стан будівлі. Про це повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв у Telegram, пише УНН.

Завершилися пошуково-рятувальні роботи у зруйнованому будинку по Незалежної України, 67. Вчора комунальники почали виконувати там першочергові аварійно-ремонтні роботи.

“Також вже розпочала працювати міська комісія, яка обстежує стан будівлі. Представникам комісії доручено якнайшвидше скласти акти обстеження пошкодженого майна. На основі цих документів мешканці непридатних для проживання квартир отримають статус ВПО та грошові виплати від держави і міста”, — йдеться в повідомленні.

Фахівці міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби встановлювали підпорки під пошкоджені конструкції будинку, щоб не допустити їх подальшого руйнування. Комунальники “Запоріжремсервісу” “закривали” листами OSB вибиті вікна у вцілілих квартирах та під’їздах. Роботи проводилися зі сторони двору, завтра їх продовжать з фасаду будинку.

Нагадаємо 

Розбір завалів на місці зруйнованої російським ракетним ударом багатоповерхівки в Запоріжжі завершено. 

Управління ДСНС в Запорізькій області інформувало, що комунальні служби вивезли понад 1034 тонни будівельних уламків. Психологи ДСНС на місті події надали допомогу 103 мешканцям будинку та родичам постраждалих.

Співробітники ДСНС врятували 11 осіб. Також під час розбору завалів врятували чотирьох котів та собаку.

З-під завалів будинку рятувальники деблокували 13 загиблих, з них 8-місячну дитину.