Росіяни вдарили чотирма балістичними ракетами Іскандер-М/KN-23 та п’ятьма авіаракетами Х-59/69. Також ворог випустив 16 "шахедів".

У ніч на суботу країна-агресор Росія атакувала Україну дев’ятьма ракетами і 16 ударними дронами. Більшість цілей було знищено, повідомили Повітряні сили ЗСУ вранці у суботу, 21 вересня.

Загалом було виявлено 25 ворожих цілей. Росіяни вдарили по Дніпропетровщині чотирма балістичними ракетами Іскандер-М/KN-23 із окупованого Криму і Ростовської області та п’ятьма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із частини тимчасово окупованої території Запорізької обл. Також ворог випустив 16 ударних БпЛА типу Shahed із російських міст Приморсько-Ахтарськ та Курськ.

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ.

"В результаті протиповітряного бою збито п’ять керованих авіаційних ракет Х-59/69 та 11 ударних БпЛА. Ще п’ять безпілотників, внаслідок протидії РЕБ, локаційно втрачені", – йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Одеській та Миколаївській областях.