Безпілотники WarDog можуть вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ.


Українські інженери розробили розвідувальний безпілотник WarDog, який може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram в четвер, 4 квітня.

 

"Система WarDog розвідує, навіть якщо придушено GPS-сигнал, а також в автономному, напівавтономному й ручному режимах польоту. Дрон може працювати до 60 хвилин у повітрі на дистанції до 10 км зі зв’язком та до 30 км у режимі автопілота. Швидкість безпілотника - 12–15 м/с", - написав він.

 

За словами Федорова, дрон WarDog уже активно контрактують у межах проєкту Армія дронів. Безпілотники успішно виконують бойові задачі на Запорізькому та Харківському напрямках. Також WarDog випробовували біля Краматорська - дрон працював в умовах подавлення сигналу GPS на висоті вище 50 м.

 

"Серед переваг WarDog військові відзначають стабільність у польоті попри відсутній сигнал GPS. Тобто дрон стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі. Завдяки такому фідбеку від військових розробники вдосконалили функціонал БпЛА, щоб "зір артилерії" ставав ще гострішим", - розповів міністр.

 

Це один із численних дронів, які українці подали через кластер оборонних розробок Brave1.