Поліцейські встановили, що загалом у call-центрах працювало понад 800 осіб, які дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень для подальшого привласнення грошей.

Кіберполіцейські припинили діяльність шахрайських саll-центрів у трьох областях України. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Повідомляється, що шахраї створили й забезпечували роботу шахрайських саll-центрів у Львові, Одесі, Дніпрі та Кривому Розі.

"Поліцейські встановили, що загалом у відповідних call-центрах працювало понад 800 осіб. Заздалегідь розроблювалися сценарії спілкування з "клієнтами", операторів навчали застосовувати маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри. Зловмисники обладнали офіси електронно-обчислювальною технікою та Sip-телефонією. Аферисти телефонували громадянам під виглядом працівників служби безпеки банків і мобільних операторів. Правопорушники дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень для подальшого привласнення грошей", - йдеться в повідомленні.

Крім того, громадянам пропонували інвестувати кошти в криптовалюту, обіцяли надвисокі прибутки від інвестицій у різних сферах економіки.

Правоохоронці провели 17 обшуків, тривають слідчі дії для встановлення організаторів шахрайських схем, а також встановлюється сума завданих збитків.

Відкрито чотири кримінальні провадження за статтею "Шахрайство".