Рівень води у ставку, станом на ранок 26 червня, -16,58 м, але цього достатньо для забезпечення потреб станції, стверджують в Енергоатомі.

Станом на ранок понеділка, 26 червня, у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС зафіксовано незначне зниження рівня води, але його достатньо для забезпечення потреб станції. Про це повідомляє пресслужба НАЕК Енергоатом.

"Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рівень води становить 16,58 м, але цього достатньо для забезпечення потреб станції, а рівень води в каналі ТЕС, звідки в разі необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, становить 11,15 м.

"Зауважимо, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища", - додали в Енергоатомі.

В Енергоатомі також зауважують, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, а тому активне випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.