Михайло Подоляк заявив, що для України існує тільки безумовна Формула миру, запропонована президентом Зеленським.

Офіс президента Володимира Зеленського відреагував на нову пропозицію Туреччини стосовно "мирного плану" для закінчення війни в Україні, яку поширюють ЗМІ. Про це, зокрема, йдеться в повідомленні радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, опублікованому на його Telegram-каналі.

"Без спекуляцій і без ілюзій. Немає жодних альтернативних "мирних планів", які передбачають "не/програш РФ", - заявив посадовець.

За його словами, для України існує тільки безумовна Формула миру, запропонована президентом Зеленським, що ґрунтується на обов’язковості повного виходу РФ із території України, повернення до міжнародного права з переглядом ролі міжнародних інститутів, об’ємної юридичної та фізичної відповідальності за акт агресії та відповідних масштабних компенсацій.

"Все інше - це лише про бажання… продовжити війну через заморожування, ескалацію, збереження російського агресивного режиму…", - зазначив Подоляк.


ЗМІ стверджують, що існує новий проект договору, який нібито заморозить війну між Росією та Україною. Згідно з джерелом, що познайомилося з документом, він просувається за посередництва президента Туреччини Реджепа Ердогана і є ініціативою турецької сторони.

Проект ґрунтується на документах перших переговорів у Стамбулі, і частина формулювань травня 2022 року увійшла до нового тексту.