З моменту запуску реєстру в червні 2023 року, в Єдиному вікні громадянина авторизувалася понад 141 000 користувачів, з яких майже 50 000 - власники зброї.

Україніці подали 485 798 заяв на отримання різних видів дозвільних документів на зброю. Про це у п'ятницю, 18 жовтня, інформує МВС. 

Зазначається, що за результатами опрацювання заяв правоохоронці ухвалили вже понад 461 тисячу рішень про надання відповідних дозвільних документів.

"Загалом, з моменту запуску реєстру в червні 2023 року, в Єдиному вікні громадянина авторизувалася понад 141 000 користувачів, з яких майже 50 000 - власники зброї", - додали у пресслужбі МВС України.

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляв, що станом на зараз на руках у громадян України може бути від одного до п'яти мільйонів одиниць зброї. Крім того, за його словами, в українців так само багато гранат. 

У червні 2023-го в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Завдяки цьому реєстру, українці отримали можливість легше отримати дозвіл на придбання зброї, без необхідності відвідувати поліцію, шляхом подачі документів через "Єдине вікно громадянина" або у магазині з продажу зброї.