Дії Олексія Печія є не лише неправомірними, а й характеризують його як людину та громадянина, зазначив Ростислав Карандєєв.

Ситуація з неповерненням в Україну журналіста 24 каналу Олексія Печія не повинна вплинути на роботу інших українських журналістів. Про це написав в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв у Facebook в суботу, 23 грудня.

За його словами, журналісти та діячі культури роблять величезний внесок на полі культурної та інформаційної боротьби з ворогом.

"Ми формуємо відносини зі спільнотою на засадах довіри один до одного. Випадок з журналістом 24 каналу – поодинокий. Кожен, хто виїжджає на реалізацію того чи іншого завдання за кордон, подає великий пакет документів. Також підписує заяву із зобов‘язанням повернутись в Україну по завершенню, і повертається", – зазначив Карандєєв.

В.о. міністра підкреслив, що журналіст Олексій Печій також підписував таку заяву, тож його дії є не лише неправомірними, а й характеризують його як людину та громадянина.

"Цей випадок жодним чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну на світовому порядку денному", – резюмував він.

Також Мінкультури оприлюднило заяву Олексія Печія, яку він написав перед відрядженням – журналіст зобов'язувався повернутися в Україну не пізніше 22 грудня.