Мексиканська сторона запевнила в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України та готовності сприяти ініціативам України в ООН.

Участь Мексики у Глобальному саміті миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, дуже важливий для України. Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець під час телефонної розмови з заступницею міністра закордонних справ Мексики Марією Тересою Меркадо Перес, повідомляє МЗС.

Вона поінформувала мексиканську колегу про актуальну ситуацію в Україні, пов'язану з щоденними обстрілами мирних українських міст, зокрема Харкова.

"Заступниця міністра наголосила, що Україна вважає участь Мексики в Глобальному саміті миру в Швейцарії надважливою і закликала до більш активного залучення до Формули миру президента України Володимира Зеленського, зокрема через участь у робочих групах з імплементації Формули миру, а також запросила стати учасником Міжнародної коаліції за повернення українських дітей", - ідеться в повідомленні.

Марія Тереса Меркадо Перес запевнила у незмінності підтримки Мексикою суверенітету і територіальної цілісності України та готовності сприяти реалізації ініціатив України в ООН, інших міжнародних і регіональних організаціях.

Сторони обговорили шляхи інтенсифікації політичного діалогу між двома країнами та проведення двосторонніх контактів високого рівня у найближчій перспективі.