Пособники російських окупантів набирають найманців для приватних військових компаній, розповів Іван Федоров.

Зрадники та колаборанти у тимчасово окупованому Мелітополі намагаються створити свою приватну військову компанію (ПВК). У її складі – вихідці з РФ та Сербії. Про це заявив законний голова міста Іван Федоров в ефірі Єдиних новин у суботу, 21 січня. Відповідне відео він виклав на своєму Telegram-каналі.

"Окупанти приховано мобілізують усіх підряд. За даними Генштабу, в Севастополі до військкоматів викликають ІТ-фахівців, фінансових та інших працівників, які мали броню від мобілізації", - зазначив чиновник.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях намагаються створити власні приватні військові компанії.

Зокрема, у Мелітополі місцевий гауляйтер Євген Балицький шукав "добровольців" для свого "батальйону Судоплатова" по всій окупованій частині Запорізької області та РФ. Однак охочих знайшлося небагато, тому Балицький взяв найманців із Сербії, двоє з них оголошено у розшук Інтерполом.

"Вони зробили з мобілізованих диких звірів. Ворожих військових у народі називають "смердючими" - вони не мають достатнього екіпірування, вони не стежать за гігієною, іноді їдять сире м'ясо і "наступають" хаотично на забій", - розповів мер.

За словами Федорова, ці мобілізовані повертаються до Росії лише у чорних пакетах.