Також міністр повідомив про активне тренування та укомплектування бригад ЗСУ стратегічного резерву.

Міністр оборони України Рустем Умєров провів переговори з міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі в Лондоні і заявив про "добрі новини" щодо далекобійної зброї. Про це він написав у Facebook в четвер, 10 жовтня.

"До кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90. Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем – ворог відчує це на полі бою. Британія також активно працює над тренуванням та укомплектуванням наших бригад стратегічного резерву", – заявив міністр.

Умєров з британським колегою домовилися разом опрацювати список першочергових потреб, профінансованих за рахунок заморожених російських активів.

"Ключове питання – інвестиції в українську оборонну промисловість. Британія вже залучена у виробництво, але наше завдання — розширити ці можливості та наростити виробництво в ОПК. Окремо поінформував британського колегу про План перемоги президента Володимира Зеленського, зокрема в частині оборони", – зазначив він.

Також Умєров наголосив, що "Велика Британія діє на випередження, забезпечуючи наших воїнів необхідними боєприпасами: артилерійські, мінометні, ППО, протитанкові міни" і назвав це прикладом для інших партнерів України.