Очільники міністерство оборони обох країн обговорили, як підтримку Україну взимку, так і питання спільного виробництва зброї.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прибув з візитом у Київ. Тут він разом зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим відвідав один з військових навчальних центрів та пункт управління ППО, на озброєнні якого перебуває один з переданих Німеччиною ЗРК Patriot. Про це повідомляє міноборони Німеччини в Х (раніше Twitter) у вівторок, 21 листопада.

"Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і його український колега Рустем Умєров відвідали навчальний центр в Україні. Там він міг обговорити з українськими солдатами, зокрема, актуальну потребу в підтримці", -йдеться в повідомленні.

Умєров додав під час брифінгу, що вони разом з Пісторусом побували в пункті управління ППО, на озброєнні якого перебуває один з переданих Німеччиною ЗРК Patriot.

"Ефективне застосування цієї зброї дає змогу нашій економіці працювати, зокрема підприємствам ВПК", - наголосив український міністр.

За його словами, вони обговорювали не тільки допомогу, а й готовність до спільного виробництва озброєння та локалізації в Україні.

"Дякую міністру оборони ФРН Борису Пісторіусу за візит у такий важливий для нас день - День гідності та свободи. Наші сили оборони й увесь український народ продовжують боротися за свою гідність і свободу. Дякую Німеччині за те, що ви разом з нами в цій боротьбі. Дякую за надану підтримку", - зазначив Умєров.